Mer om Spina-Bac

Ryggstödet Spina-Bac är utvecklat av svenska ortopeder och tillverkad i Sverige sedan slutet av 1970-talet. Spina-Bac säljs i ett tjugotal länder och hjälper tiotusentals människor till ett bättre liv.   
webshop Köp  i Webbutiken
Återförsäljare Sök Återförsäljare
 
Titta på videon om Spina-Bac (från vår amerikanska websida)
 

Produktbeskrivning 

Spina-Bac har en stabil ryggplatta med 5 stålfjädrar och justerbart reglage, som kan ställas in i 6 olika lägen. Mjuk stoppning med skum och elegant överdrag i velour i fyra olika färger, ger hög sittkomfort och slitstyrka.

Spina-Bacs ergonomiska egenskaper ger stöd ryggen var eller hur du sitter. Materialet gör att den inte glider mot underlaget eller ger efter när den vinklas mot stolsryggen. Du ställer enkelt in svankstödet i rätt höjd- och djupläge för att passa just din ryggform.

Genom den robusta och ergonomiskt riktiga konstruktionen ger Spina-Bac inte vika för kroppstyngden, som kuddar av skum eller liknande och kan därför, med bibehållen form och stöd användas vinklad mot stolens ryggstöd.

  inuti Spina-Bac
Sitt gärna tillbakalutad – den mest skonsamma sittställningen. Medicinsk forskning visar att den bästa sittställningen för ryggen är att sitta bakåtlutad med bra svankstöd och en lutning på 110-125 grader.

Enligt Amerikanska rymdstyrelsen NASA ”intar kroppen i viktlöst tillstånd naturligt en tillbakalutad ställning med ca 125 graders vinkel mellan kropp och ben”.
  125 degrees man in sofa
Ha stabilt stöd bakom ryggen och svanken! Då avlastas både rygg, nacke och axlar. Med Spina-Bac sitter du upprätt eller tillbakalutad, alltid med perfekt stöd. Med Spina-Bac skapar du lätt en "skräddarsydd" ergonomisk stol, som passar just din rygg.

Spina-Bac används i de flesta situationer:

  • i mjuka soffor och fåtöljer
  • i bilen - speciellt vid långkörning
  • på arbetet, möten, konferenser etc
  • på flyg- och bussresor, teater, bio


  girl in sofa   red Spina-Bac in car

Vad säger användarna?

"Det är en obeskrivlig känsla som infinner sig när smärtan sakta försvinner efter en stund med Spina-Bac bakom ryggen. Tack!"
Mitzerl A.t
 
"Spina-Bac är ovärderlig framförallt under bilresor och i TV-stolen. Den ger ett bra och avlastande stöd i ländryggen, vilket i sin tur gör att jag slipper de ischiasliknande smärtor i höger ben, som jag annars alltid får när jag sitter för länge. Jag tror att många kan ha glädje av en Spina-Bac. Fördelarna är att den är justerbar efter var och ens behov samt att den kan placeras i de flesta stolar."
Christina Andersson,  Med.dr, leg. sjukgymnast
 
"Under lång tid besvärades jag av ryggont, som jag nu lärt mig att förebygga genom att sitta på rätt sätt. Spina-bac:en har då varit till ovärdelig hjälp. Jag kan ställa in den i det för mig perfekta läget när jag jobbar vid datorn, sitter vid matbordet eller har landat i vår obekväma fåtölj.
Resan till landet tar 6 timmar med bil och har alltid varit en påfrestning för ryggen, men med Spina-bac:en klarar jag resan fint. Nästa gång jag flyger har jag bestämt att Spina-bac:en får göra mig sällskap. Den är enkel att ta med sig - hoppas att det inte blir några problem att ta med den ombord. För mig som inte yrkesarbetar längre, men har ett aktivt liv och tusen saker som jag vill hinna med att se och uppleva innan kroppen säger stopp, har Spina-bac:en en stor betydelse. Tack så mycket för en mycket effektiv produkt".

Senior i Stockholm
 
Att vara gravid innebär att hela kroppen förändras mycket snabbt. Ryggen belastas mer och mer när magen växer och bäckenet blir alltmer instabilt. Spina-Bac gjorde att jag kunde sitta bekvämt framför datorn på jobbet under hela graviditeten.
En nyfödd bebis vill äta ofta och länge och det är vanligt att man i början ammar mer än åtta timmar per dygn. Jag satt mest i soffan och sängen när jag ammade och då hade jag stor hjälp av Spina-Bac som gav en bra ställning för ryggen och jag slapp spända muskler och värk i nacke och rygg.
Sara B, Stockholm

Press

 
Beverloo PDF 3 sidor
Klicka för större version.
[PDF, 900 kB]

Broschyrer

  • Spina-Bac broschyr på svenska. [PDF, kB]
  • Spina-Bac broschyr på engelska. [PDF, kB]
  • Spina-Bac broschyr på tyska. [PDF, kB]
  • Spina-Bac broschyr på franska. [PDF, kB]